σισι

Σίσι

Το Σίσι, είναι ένα μικρό και όμορφο θέρετρο στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Είναι ιδεώδης εναλλακτική λύση στα θέρετρα με πολυκοσμία και φασαρία, που προτιμώνται κυρίως από τους νεότερους, χωρίς καθόλου να του λείπει όλη η απαραίτητη υποδομή για να μπορέσει να σας προσφέρει καταπληκτικές διακοπές. Το Σίσι είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του και τα ζεστά και ρηχά νερά στις παραλίες του. Για τους λάτρεις των περιπάτων και του ποδηλάτου υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που οδηγούν τον επισκέπτη σε παρθένα φυσικά τοπία. Εδώ μπορεί να γνωρίσει κανείς τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Η τουριστική υποδομή περιλαμβάνει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αλλά και επιπλωμένα διαμερίσματα καθώς επίσης και camping. Το φαγητό είναι καλό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Το μικρό γραφικό λιμανάκι του Σισίου μοιάζει με φυσική πισίνα και είναι ιδανικό για ρομαντικούς βραδυνούς περιπάτους. Στην Ανατολική πλευρά του χωριού υπάρχει η αμμώδης παραλία του Μπούφου, η ρομαντική παραλία στο Αυλάκι και η παραλία "καλημέρα κρήτη". Αξίζει να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Επάνω Σίσι (1,5 χιλιόμετρο). Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το παραδοσιακό, ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Πολύ καλά πήγε η σημερινή εθελοντική αιμοδοσία στο Σίσι Πολύ καλά πήγε σήμερα η εθελοντική αιμοδοσία στο Σίσι, που διοργανώθηκε από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μιλάτου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχασίου, στο χώρο των γραφείων του Αναπτυξιακού στο δημοτικό χώρο στάθμευσης.
  Το συνεργείο αιμοδοσίας από το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου συγκέντρωσε 21 φιάλες αίματος για την  τράπεζα αίματος των συλλόγων της περιοχής μας, ενώ υπήρξαν και πολλοί εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να δώσουν αίμα.
Η σημερινή ήταν η δεύτερη εθελοντική αιμοδοσία στην περιοχή μας, ενώ στην πρώτη που είχε γίνει στο Βραχάσι το καλοκαίρι του 2011 είχαν συγκεντρωθεί 17 φιάλες. 
Η τράπεζα αίματος προσφέρει φιάλες αίματος σε όλους του κατοίκους της περιοχής μας που το έχουν επείγουσα ανάγκη, ενώ υπάρχει τριμελής επιτροπής διαχείρισης (Μιχ. Σφακιανάκης, Γ. Κυριακάκης, Γ. Μανουσάκης)  που φροντίζει για τις σχετικές διαδικασίες.
Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία προγραμματίζεται για το προσεχές καλοκαίρι στη Μίλατο.


 Ευχαριστούμε το ιστολόγιο Ανάβλοχος για τη παρούσα ανάρτηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου