σισι

Σίσι

Το Σίσι, είναι ένα μικρό και όμορφο θέρετρο στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Είναι ιδεώδης εναλλακτική λύση στα θέρετρα με πολυκοσμία και φασαρία, που προτιμώνται κυρίως από τους νεότερους, χωρίς καθόλου να του λείπει όλη η απαραίτητη υποδομή για να μπορέσει να σας προσφέρει καταπληκτικές διακοπές. Το Σίσι είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του και τα ζεστά και ρηχά νερά στις παραλίες του. Για τους λάτρεις των περιπάτων και του ποδηλάτου υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που οδηγούν τον επισκέπτη σε παρθένα φυσικά τοπία. Εδώ μπορεί να γνωρίσει κανείς τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Η τουριστική υποδομή περιλαμβάνει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αλλά και επιπλωμένα διαμερίσματα καθώς επίσης και camping. Το φαγητό είναι καλό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Το μικρό γραφικό λιμανάκι του Σισίου μοιάζει με φυσική πισίνα και είναι ιδανικό για ρομαντικούς βραδυνούς περιπάτους. Στην Ανατολική πλευρά του χωριού υπάρχει η αμμώδης παραλία του Μπούφου, η ρομαντική παραλία στο Αυλάκι και η παραλία "καλημέρα κρήτη". Αξίζει να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Επάνω Σίσι (1,5 χιλιόμετρο). Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το παραδοσιακό, ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Διήμερο εθελοντικού καθαρισμού από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισίου

Την Παρασκευή  4 και 5 Aπριλίου ξεκινά ο καθαρισμός του χωριού μας από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Σισίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν να βρίσκονται στο λιμάνι στις 9.30.



Με εκτίμηση το Δ.Σ. 




 2 days of volunteer cleaning by the Developmental Association of Sisi

On Friday 4thand 6th of April will begin the volunteer cleaning in our village by the Developmental Association of Sisi.
All those who wish to participate should be by the harbor 9.30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου