σισι

Σίσι

Το Σίσι, είναι ένα μικρό και όμορφο θέρετρο στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Είναι ιδεώδης εναλλακτική λύση στα θέρετρα με πολυκοσμία και φασαρία, που προτιμώνται κυρίως από τους νεότερους, χωρίς καθόλου να του λείπει όλη η απαραίτητη υποδομή για να μπορέσει να σας προσφέρει καταπληκτικές διακοπές. Το Σίσι είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του και τα ζεστά και ρηχά νερά στις παραλίες του. Για τους λάτρεις των περιπάτων και του ποδηλάτου υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που οδηγούν τον επισκέπτη σε παρθένα φυσικά τοπία. Εδώ μπορεί να γνωρίσει κανείς τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Η τουριστική υποδομή περιλαμβάνει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αλλά και επιπλωμένα διαμερίσματα καθώς επίσης και camping. Το φαγητό είναι καλό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Το μικρό γραφικό λιμανάκι του Σισίου μοιάζει με φυσική πισίνα και είναι ιδανικό για ρομαντικούς βραδυνούς περιπάτους. Στην Ανατολική πλευρά του χωριού υπάρχει η αμμώδης παραλία του Μπούφου, η ρομαντική παραλία στο Αυλάκι και η παραλία "καλημέρα κρήτη". Αξίζει να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Επάνω Σίσι (1,5 χιλιόμετρο). Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το παραδοσιακό, ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου.

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαμαρτυρία για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Σίσι

 
 
Οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων Βραχασίου, Σισίου και Μιλάτου απέστειλαν στη διοίκηση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας επιστολή με την οποία ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας στο Σίσι από 1/11/12. 
Το κείμενο της επιστολής: 

Προς: Διοίκηση (Δ.Σ.) Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας

Θέμα: Αίτημα για ακύρωση της απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Παγκρήτιας Τράπεζας στο Σίσι

Σίσι 24/10/12 

Αξιότιμοι κύριοι
Μ' αυτή την επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την αγανάκτηση η οποία επικρατεί στην περιοχή μας, για την απόφαση σας να κλείσετε το υποκατάστημα της τράπεζας σας στο Σίσι, το μοναδικό υποκατάστημα τράπεζας που λειτουργεί στην περιοχή μας.

Όπως θα θυμάστε, πριν από μερικά χρόνια (2001-2003) είχε υπάρξει προσπάθεια από πολλούς κατοίκους να αγοραστούν μετοχές της τράπεζας και να υπάρξουν κεφάλαια για να ανοίξει το υποκατάστημα στο Σίσι. Μετοχές αγοράστηκαν, καταθέσεις υπήρξαν (και μεταφορά καταθέσεων από άλλες τράπεζες) και το υποκατάστημα της Παγκρήτιας στο Σίσι άνοιξε το 2003  δίνοντας σε όλους αισιοδοξία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Τώρα όμως, μετά από 9 χρόνια ενεργούς και επιτυχούς λειτουργίας, ενημερωθήκαμε για την απόφαση σας να κλείσετε το υποκατάστημα  για λόγους οικονομίας, κάτι που θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής μας και είναι αναντίστοιχο με την προσπάθεια που έγινε από τους πολίτες του τόπου μας τα προηγούμενα χρόνια.
Δεν σας κρύβουμε ότι υπάρχουν πολλοί κάτοικοι που είναι έντονα δυσαρεστημένοι με την απόφαση σας για το κλείσιμο του υποκαταστήματος και προτίθενται να πουλήσουν τις μετοχές και να μεταφέρουν τις καταθέσεις σε άλλες τράπεζες.

Πιστεύουμε ότι κατανοείτε, ότι παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία  η συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της τράπεζα σας στο Σίσι θα έχει ευνοϊκές επιπτώσεις τόσο για την τράπεζα, όσο και για την κοινωνία.
 Γι΄αυτό σας ζητούμε να επανεξετάσετε  την απόφαση σας, προστατεύοντας έτσι  την τράπεζα και σεβόμενοι τους μετόχους και κατοίκους της περιοχής.

Με εκτίμηση

Μιχάλης Σφακιανάκης, πρόεδρος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχασίου "ο Αναύλοχος"
Γιάννης Κυριακάκης, πρόεδρος ΔΣ Αναπτυξιακού Συλλόγου Σισίου
Γιώργος Μανουσάκης, πρόεδρος ΔΣ Πολιτιστικού Συλλόγου Μιλάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου