σισι

Σίσι

Το Σίσι, είναι ένα μικρό και όμορφο θέρετρο στη βόρεια ακτή της Κρήτης. Βρίσκεται 26 χιλιόμετρα δυτικά από τον Άγιο Νικόλαο και 41 χιλιόμετρα ανατολικά από το Ηράκλειο. Είναι ιδεώδης εναλλακτική λύση στα θέρετρα με πολυκοσμία και φασαρία, που προτιμώνται κυρίως από τους νεότερους, χωρίς καθόλου να του λείπει όλη η απαραίτητη υποδομή για να μπορέσει να σας προσφέρει καταπληκτικές διακοπές. Το Σίσι είναι γνωστό για το φρέσκο ψάρι του και τα ζεστά και ρηχά νερά στις παραλίες του. Για τους λάτρεις των περιπάτων και του ποδηλάτου υπάρχουν φυσικά μονοπάτια που οδηγούν τον επισκέπτη σε παρθένα φυσικά τοπία. Εδώ μπορεί να γνωρίσει κανείς τον παραδοσιακό Κρητικό τρόπο ζωής. Η τουριστική υποδομή περιλαμβάνει ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών αλλά και επιπλωμένα διαμερίσματα καθώς επίσης και camping. Το φαγητό είναι καλό και εύκολα το βρίσκεις στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια της περιοχής. Ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει φρέσκο ψάρι δίπλα στη θάλασσα. Το μικρό γραφικό λιμανάκι του Σισίου μοιάζει με φυσική πισίνα και είναι ιδανικό για ρομαντικούς βραδυνούς περιπάτους. Στην Ανατολική πλευρά του χωριού υπάρχει η αμμώδης παραλία του Μπούφου, η ρομαντική παραλία στο Αυλάκι και η παραλία "καλημέρα κρήτη". Αξίζει να επισκεφθείτε τον παραδοσιακό οικισμό Επάνω Σίσι (1,5 χιλιόμετρο). Αμέσως έξω από την Νέα Εθνική Οδό προς τα Νότια μπορείτε να επισκεφτείτε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Σεληναρίου (5 χιλιόμετρα) με την θαυματουργή εικόνα του Αγίου και το παραδοσιακό, ορεινό χωριουδάκι Βραχάσι (7 χιλιόμετρα, 360 μέτρα υψόμετρο) που είναι κτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές ενός μικρού ορεινού όγκου.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Εκδήλωση για τις βιομηχανικές ΑΠΕ την Παρασκευή στο Βραχάσι


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Βραχασίου "ο Αναύλοχος"
ο Πολιτιστικός σύλλογος Μιλάτου
και ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Σισίου
σας προσκαλούν σε  ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση
 με θέμα:

"Βιομηχανικές ΑΠΕ καταλαμβάνουν τον τόπο μας!
 Θα το ανεχτούμε;"

Την Παρασκευή 3 του Φλεβάρη στις 6 μ.μ. 
στην αίθουσα τού πολιτιστικού συλλόγου στο Βραχάσι
  • Ομιλητές

1.-Σταύρος Ξηρουχάκης βιολόγος-ερευνητής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του
Πανεπιστημίου Κρήτης, Ομιλία με θέμα: "Οι επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην βιοποικιλοτητα της Κρήτης και η υποβάθμιση των ορεινών περιoχών του δικτύου NATURA 2000".

2.-Βάνα Σφακιανάκη αρχιτέκτων- μηχανικός, εξειδικευμένη σε θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας. Ομιλία με θέμα: "Ενέργεια: Εμπόρευμα ή δημόσιο αγαθό; Η γαιοπολιτική και         χωροταξική διάσταση"
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ του Κωστή Πετράκη, κοινωνιολόγου, με τίτλο "Σήμερα Εμείς, αύριο Εσείς"  και θέμα την  πορεία- εμπειρία του αγώνα στο Αποπηγάδι Χανίων
  • Τοποθετήσεις εκπροσώπων αυτοδιοίκησης και φορέων, πολιτών-συζήτηση


Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη για το μέλλον του τόπου μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου